Uncategorized

Albacher, berea de nota 10

Amăruie, spumoasă, rece, blondă sau brună, berea este o băutură care a depășit demult orice granițe prin darul ei de a aduce prietenii împreună.

Istoria berii

Berea, în antichitate, era considerată a fi o băutură divină. Motiv pentru care inclusiv Noe ar fi luat-o pe Arca sa. Romanii o considerau băutura zeiţei agriculturii, Ceres, aşa că-i spuneau “cerevisia”, iar egiptenii chiar au creat o hieroglifă specială pentru ea. Platon îi celebra în scrierile sale pe inventatorii berii drept “oameni înţelepţi”.

Primele documente care atestă această băutură datează de acum 6.000 de ani, din artefactele sumeriene, descoperite în Iranul de astăzi. Este vorba de o sculptură cu persoane care folosesc ….paie de stuf pentru a bea dintr-un vas uriaş. Un alt document, de acum 3900 de ani, include chiar un imn dedicat Ninkasi (zeiţa berii)”, şi care descrie cea mai veche reţetă de bere înregistrată în istorie.

Istoricii spun că băutura era întâlnită şi la popoarele din Asia, Africa, Europa şi America de Nord. Au fost descoperite dovezi de bere în recipiente de 7000 de ani în munţii Zagros din vestul Iranului, în ruinele aşezărilor germanice şi celtice în Europa, în Tibet şi China.

Berea se făcea din orz în Egipt, mei, porumb şi manioc fermentat în Africa, porumb si mesteacăn negru în America de Nord, porumb si cartofi în America de Sud, curmale japoneze si agave în Mexic,grâu în China, secara în Rusia şi orez în Japonia.

La sortimentele de bere erau folosite şi tot felul de alte ingridiente, de la balsamul de plante medicinale, fân, păpădie, seminţe de pelin şi mentă.

Babilonienii, de exemplu, aveau nu mai puţin de 20 de tipuri de bere tulbure, nefiltrate si siropoase, obtinute din cereale uşor copate şi malt.

Berea a continuat să fie atât de populară încât, în Evul Mediu, era folosită drept monedă pentru plata taxelor şi impozitelor, iar oamenii o beau în locul apei, pentru că era mai sigură.

În zilele noastre, berea reprezintă o adevărată industrie, fiind produse, la nivel internaţional, peste 170.000 de sortimente atestate oficial. Sunt câteva zeci de mii de producători, iar afacerea numită bere generează anual vânzări de peste 200 de miliarde de dolari.

Beneficiile consumului de bere

Consumul moderat de bere aduce o serie întreagă de beneficii organismului uman printre care și:

  • Sursa de vitamine, minerale si flavonoide. Berea este bogata in multe vitamine din grupul B, si in minerale precum este magneziul. Orzul si hameiul folosit in productia berii sunt bogati in favonoide, ce au un puternic efect de antioxidant.
  • Ajutor impotriva bolii coroniare. Exista dovezi destul de puternice care tind sa modereze consumul de alcool si sa spuna ca are proprietati protective cardio. Multe studii de cercetatori demonstreaza incidenta scazuta a bolii coroniare printre bautorii moderati de bere. Acesti bautori moderati sunt dispusi la un risc mai mic de boala coroniara, decat abstinentii si cei care beau foarte multi. Vitamina B6 din bere, pare de asemenea sa previna cresterea indusa de alcool in homocisteina din sange, un factor de risc probabil pentru bolile de inima.
  • Colesterol. Consumul moderat de alcool afecteaza multe procese din corp, unul din care este o crestere semnificativa in colesterol HDL, colesterolul bun. Exista probe ce sprijina pentru efectul berii cardio-protectiv si pentru ajutorul sau in alterarea ratiei colesterolului beneficial HLD si colesterolul LDL.
  • Piatra la rinichi. Consumul de bere ar putea reduce riscul de producere pietrei la rinichi. Cercetari din Finlanda au gasit ca a fost un risc de 40 la % mai mic de piatra la rinichi in bautorii de bere.
  • Radioprotectie la raze X. Cercetatorii din Japonia, au descoperit ca berea ajuta sa reduca leziunile cromozomiale de la expunerea la radatii, de aceea este buna si in acest caz.

Albacher și prima noastră „întâlnire”

In continuare as vrea sa îți vorbesc despre berea mea de suflet, Albacher, pe care am descoperit-o din întâmplare acum vreo trei ani la magazinul din cartier pe la 1-2 dimineața.

Îmi și amintesc momentul extrem de bine. Avusesem o zi de coșmar. Alex îmi plânsese toată ziua din cauza colicilor și a eruptiei dentare, era extrem de agitat, îmi refuza mâncarea, nu vroia nici sus, nici jos, nici pe picioare, nici pe burta, nici macar jucăria preferată nu îl liniștea.

Neputința mea de mama începătoare mă făcea să mă simt din ce in ce mai nervoasă și mă abțineam cu greu sa nu incep sa plang.

După vreo 3 ore in care m-am plimbat cu el prin casa, am reușit să îl liniștesc și am zis sa ma apuc sa calc maldărul de haine care parca nu se mai termina niciodată.

Interesanta alegere ați putea spune, oricum sa continuam. Am băgat fierul in priză și exact când s-a incins, Alex s-a trezit și a început să plângă așa de tare încât în momentul acela am uitat de fier și am dat peste el făcându-l sa cada exact pe piciorul meu.

Cum era de așteptat m-am ales cu o arsura de toată frumusețea. L-am lăsat pe Alex sa plângă în continuare și șchiopătand m-am dus la baie pentru a da drumul la apa rece peste arsură.

Cam după 5 minute de stat în baie, am simțit un miros de ars… Cred că vă dați seama ce făcusem, nu? Ridicasem fierul de călcat de jos și l-am pus cu talpa încinsa peste cămașă albă a sotului de muncă, fara sa il mai scot din priza.

Bun, era deja ora 16:30. Aveam un copil care plângea, eu mă alesesem cu o arsura de toată frumusețea și colac peste pupăză mai și stricasem cămașă sotului…. Și asta era doar inceputul…

In ziua aceea, am mai avut „norocul” de a mi se sparge țeavă de la robinetul de la chiuveta și automat a trebuit să strâng toată apa cu Alex in brate, apoi am zis sa pregătesc ceva de mâncare și bineînțeles am uitat de ea pe foc și am afumat-o.

Seara, când s-a întors soțul acasă, i l-am pus pe Alex in brate, i-am făcut semn să tacă și am ieșit pe ușă afara.

Fusese o zi de tot „rahatul”, parcă toate oalele se spărsese  în capul meu și tot ce vroiam era un time break de la tot. Deși mă lăsasem de fumat de vrun an, am oprit pe un barbăt pe strada și i-am cerut o țigară… Săracul, s-a uitat la mine și cum arătam jalnic, mi-a dat atunci tot pachetul lui de țigări și bricheta… Cine știe ce o fi crezut?

Bun, mi-am aprins o țigara și am tras în piept un fum zdravăn care aproape m-a inecat. După câteva fumuri, am simțit nevoia să beau bere și să mănânc o înghețata…. Știu, o combinație ciudată, dar la ce sa te mai aștepți de la mine?

Cu aceasta pofta ciudata, m-am dus la singurul magazin non stop din cartier și după ce mi-am pus în cos înghețata de căpșuni, m-am oprit la raionul de bere cautand-o pe cea pe care o consumam eu de obicei. Bineînțeles, daca ziua fusese una „minunata”, trebuia să continue… Berea mea preferata se terminase, singura care mai era în raft, era Albacher.

Suspicioasa toată, nici nu știam ce să fac, să o iau pe aceea, sau nu. Însă pofta îmi făcea gatul să ardă și am hotărât să o iau pe aceea. Bineînțeles, „calicia” mea nu are limite…. Am pus în cos langa inghetata, 3 doze și am pornit spre casa pentru a le plăti.

In timp ce îmi scana produsele , casiera s-a uitat la mine și m-a întrebat ” O zi grea?”, am dat din cap că da…

Imediat, cum le-am achitat, am și desfăcut o doza de bere. Am pus-o la gură și gustul amărui specific berii mi-a deschis toate simțurile gustative. Era fantastica, o combinație de dulce amăruie mi-a dat senzația că sunt pe o insulă pustie, cu un nisip fin, pe un șezlong in timp ce nările mi se îmbătau cu mirosul apei sărate. Eram împreuna cu soțul meu, care îmi făcea un masaj special și dintr-o dată mana lui a coborât ușor spre sânul meu…. Ce bine era…. Pfff, soțul meu era minunat…. Stai puțin, am uitat de el… M-am uitat la ceas, trecuse doua ore de când plecasem , lasandu-l cu Alex in brate. Oare ce făceau? Erau bine?

Cu brațele pline, am inceput sa fug spre casa… Ajunsă acasă, parcă nu mai recunoșteam nimic… Alex dormea liniștit în pătuțul lui, casa era curata, vasele erau spălate, toate cremele pe care le folosisem eu pe timpul zilei erau la locul lor și dintr-o dată două brațe familiare m-au imbratisat, dandu-mi senzația de răsfăț și de protecție.

M-am intors brusc și l-am sarutat… Mai târziu, soțul meu mi-a pregătit o baie cu multa spumă și petale de trandafiri, a pus pe marginea căzii lumânările mele parfumate și m-a luat de mână si m-a îndemnat să intru în cadă.

In timp ce eram in ea, a venit în baie cu cele două doze de bere in mână și după ce le-a desfacut, mi-a oferit una… Am luat amândoi cate o inghititura de ele și parcă fantezia mea de mai devreme o avea și el , că m-a tras într-o îmbrățișare pătimașă și…

Din aceea seara, berea noastră preferată este Albacher, berea care ne trezește toate simțurile și reînvie dragostea dintre noi, facandu-ne sa ne simțim iarăși iubitii de la inceput, să uităm pentru moment că suntem părinți.

Albacher, berea nepasteurizata produsă din patru ingrediente naturale

Cu timpul am inceput sa fac cercetări despre aceasta bere și astfel am aflat că este produsă de către Romaqua Group la fabrica din Sebeș, pusă în funcțiune pe 1 mai 2008, fabrică ce înglobează cele mai moderne tehnologii existente pe plan mondial, și singura fabrică din România care are microfiltrare pe tot fluxul de producție.

albacher21vizual-4-605x

Albacher este o bere Premium Lager, produsă exclusiv din ingrediente naturale: apă, malț, mălai şi hamei. Realizată conform unei rețete tradiționale, berea are un caracter unic şi distinct, exprimat printr-un gust pur şi o aromă naturală perfect echilibrată, o bere uşoară pe care o savurezi oricând cu plăcere.

Berea Albacher este o bere proaspătă, nepasteurizată, filtrată la rece, folosind tehnologii de ultimă oră. Este o bere vie, ce își păstrează caracterul. Datorită fermentării la temperaturi joase, dioxidul de carbon este persistent, berea menținându-şi prospețimea şi perlajul un timp îndelungat şi după deschidere. Albacher este prezent pe piață cu sortimentele Albacher Premium, Albacher Winter, Albacher de Paști, Albacher Radler, acestea fiind îmbuteliate atât la PET și doză, cât și la sticlă.

Savoarea naturală autentică a berii Albacher este reținută integral în procesul de producție datorită metodelor ultramoderne de filtrare cu membrane și microfiltrare, care înlocuiesc procesul clasic de pasteurizare. Acestea păstrează neschimbate gustul şi aroma berii Albacher şi garantează simultan menținerea prospețimii acesteia pe durate îndelungate. Întregul sistem de producție şi îmbuteliere este de fabricație germană, respectând cele mai înalte standarde de calitate şi beneficiind de inovații tehnologice de ultimă oră. Acestea permit obținerea unei beri naturale autentice, pure, integrale din punct de vedere biologic, a cărei calitate premium este garantată atât de ingredientele naturale folosite cât şi de controlul purității culturilor de drojdii obținute în stația proprie.

Datorită fermentării la temperaturi joase, dar și sistemului Oxyproof, sistem care include atât dopul, cât și materialul PET, dioxidul de carbon este persistent, berea menținându-și prospețimea și perlajul un timp îndelungat și după deschidere. Integritatea berii este asigurată prin guleraşul special aplicat pe gâtul sticlei. Un alt aspect important legat de sănătatea consumatorilor îl reprezintă folia de protecţie din aluminiu aplicată pe doza de bere.

albacher_10-600x449Pe 1 mai 2018 berea Albacher a împlinit 10 ani de când a fost lansata pe piața, 10 ani in care ne-a incantat simțurile, 10 ani in care ne-a oferit bucurie, seri de vis petrecute alaturi de cei dragi, 10 ani in care ne-a fost alaturi in zilele de fotbal, 10 ani in care berea a dat aroma delicioasa fripturii la cuptor, 10 ani in care a făcut un parteneriat delicios alaturi de micii nostri, 10 ani minunați.

La mulți ani Albacher și îți mulțumesc că mi-ai redat încrederea în mine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s